Kdo je nejhmotnější meteorit?

Obsah

Kdo je nejhmotnější meteorit?

Kdo je nejhmotnější meteorit?

Nejhmotnější meteority 1 Hoba, 60 tun, Namibie – největší přirozený kus železa na Zemi 2 El Chaco, 37 tun, Argentina – nejhmotnější kus z lokality Campo del Cielo (podle novějších měření váží El Chaco jen 28,8... 3 Ahnighito, 31 tun, Grónsko – nejhmotnější kus z lokality Cape York 4 Aletai, 50 tun, Čína – nejtěžší kus 25 tun 5 Bacubirito, 22 tun, Mexiko 6 Mbosi, 16 tun, Tanzanie More ...

Jaké jsou typy meteoritů?

Meteority se dělí na dva základní typy – chondrity a siderity.Podle složení lze meteority dělit na železné, kamenoželezné a kamenné, přičemž kamenné jsou nejhojnější. Meteority pocházející přímo z komet neexistují – kometární materiál je příliš křehký na to, aby přežil let atmosférou.. Chondrit je meteorit složen především z křemičitanů.

Co je meteorit?

Meteorit je menší kosmické těleso (původně meteoroid), které díky příznivým podmínkám dopadlo na povrch Země (popřípadě jiné planety).Pokud středně velký nebo větší meteoroid vletí do zemské atmosféry, vidíme světelný jev, který nazýváme meteor, v případě větší jasnosti bolid.Rychlost meteorů v atmosféře dosahuje obvykle od 11 do 72 km/s.

Jaká je rychlost meteoritů v atmosféře?

Rychlost meteorů v atmosféře dosahuje obvykle od 11 do 72 km/s. Pro malá tělesa se používá označení mikrometeorit . Většina meteoritů se při průletu zemskou atmosférou roztaví a vypaří .

Související příspěvky: