Může žadatel využívat dešťovou vodu do kanalizace?

Obsah

Může žadatel využívat dešťovou vodu do kanalizace?

Může žadatel využívat dešťovou vodu do kanalizace?

- Pokud bude žadatel využívat dešťovou vodu i pro splachování a vypouštět do kanalizace, je nutné doložit souhlas provozovatele kanalizace o tomto záměru. Zde může být zpoplatněno vypouštění dešťové vody do kanalizace v rámci stočného.

Kdy dostanu dešťovou vodu?

Kolik vlastně dostanu a na co? Dotace je koncipována na pokrytí maximálně padesáti procent způsobilých výdajů a na realizaci systému pro využití dešťové vody. Jako způsobilé výdaje lze uznat veškeré náklady spojené pro zprovoznění systému využití dešťové vody.

Jak akumulovat dešťovou vodu do nádrže?

Principem systému využití dešťové vody je akumulovat ze střech či jiných odvodňovaných ploch dešťovou vodu do akumulační nádrže. Ta se může například využít na zálivku nebo ke splachování WC. Dešťovou vodu lze samozřejmě využít i na jiné užitkové účely. Pro akumulaci dešťové vody lze využít i starý septik, žumpu nebo jinou nádrž.

Co je příčinou masivní výstavby dešťové vody?

Důvodem je činnost člověka, která velmi často negativně ovlivňuje životní prostředí a problematika dešťové vody není výjimkou. S masivní výstavbou zejména v okolí velkých měst přibývá střech a zpevněných ploch a při klasickém řešení odvodu dešťových vod kanalizací vzniká řada potíží.

Související příspěvky: