Jak se uklidňuje dešťová voda v zásobníku?

Obsah

Jak se uklidňuje dešťová voda v zásobníku?

Jak se uklidňuje dešťová voda v zásobníku?

Přívod dešťových vod se opatřuje uklidňujícím prvkem, který usměrňuje proud přitékající vody ode dna zásobníku, aby se částečky nezachycené filtrem usadily na dně a nebyly rozvířeny. Přes odsávací zařízení, umístěné na pružném sacím potrubí, se voda odebírá asi 150 mm pod horní hladinou.

Jaká je spotřeba dešťové vody?

Spotřeba dešťové vody závisí zejména na tom, kde bude dešťová voda využívána a kolika osobami. V současnosti se nabízí několik možností využívání dešťové vody: Dešťová voda je chudá na soli, proto nedochází k zasolování půdy. Navíc neobsahuje chlor. Existují dokonce rostliny, které jinou než dešťovou vodu nesnášejí, např. kanadské borůvky.

Jak se dešťová voda stéká ze střechy okapovými svody?

Dešťová voda stékající ze střechy okapovými svody se přivádí sběrným potrubím do zemního filtru. Nečistoty se zbytkovou vodou se odvádějí potrubím do kanalizace, nebo k zasakování.

Jak použít dešťovou vodu na mytí aut?

Splachování WC navíc spotřebuje společně se sprchováním nejvíce vody v domácnosti a vzhledem k tomu, že nevyžaduje vodu vysoké kvality, je používání pitné vody zbytečným plýtváním. Dešťovou vodu můžeme použít na mytí aut, úklid a čištění tam, kde není zapotřebí hygienicky nezávadná pitná voda.

Související příspěvky: