Co se týče vitaminu B12?

Obsah

Co se týče vitaminu B12?

Co se týče vitaminu B12?

U některých lidí bylo sice popsáno, že injekce vitaminu B12 zlepšily nespavost či dodaly energii, mohl to ale způsobit takzvaný placebo efekt. Prostě věděli, že dostávají něco léčivého, to změnilo jejich psychiku a začali se cítit lépe.

Proč jsou injekce vitamínu B12 užitečné?

Injekce vitamínu B12 lze využít zvláště k nabrání hmotnosti, a to mimo jiné i proto, že mají zvyšovat chuť k jídlu. Mohou tak být tedy součástí léčby anorexie. Rovněž velmi pozitivně tyto injekce podporují růst svalové hmoty, díky čemuž této terapie využívají i mnozí sportovci.

Proč použít injekce vitamínu B12 do těla?

Injekce B12 do těla. Injekce vitamínu B12 lze využít zvláště k nabrání hmotnosti, a to mimo jiné i proto, že mají zvyšovat chuť k jídlu. Mohou tak být tedy součástí léčby anorexie. Rovněž velmi pozitivně tyto injekce podporují růst svalové hmoty, díky čemuž této terapie využívají i mnozí sportovci.

Kdo je skeptický vůči vitaminu B12?

Ale experti jsou vůči zázračným účinkům vitaminu B trochu skeptičtí. „Vitamin B12 doporučujeme podávat tehdy, když při běžném vyšetření krve prokážeme jeho nedostatek,“ říká Michaela Pavlová, praktická lékařka z EUC Kliniky Plzeň, podle níž zdraví lidé s pestrým jídelníčkem dodatečné užívání vitaminu B12 nepotřebují.

Související příspěvky: