Co jsou výhody plynového vytápění?

Obsah

Co jsou výhody plynového vytápění?

Co jsou výhody plynového vytápění?

V současné době, kdy jsou ceny plynu velmi příznivé, je tento způsob topení nejen komfortní, ale také poměrně levný. Jan Truxa, energetický poradce ze společnosti EkoWATT, shrnuje hlavní výhody plynového vytápění: velmi dobrá regulovatelnost výkonu zdroje. čistý a plně automatický provoz. přijatelné pořizovací náklady a příznivé provozní náklady.

Kde se provádí rekonstrukce plynovodu?

1 Provádí se u nového plynovodu a po jakémkoliv zásahu, kdy dojde k narušení plynovodu. 2 Po rekonstrukci, kdy je rekonstruovaná délka delší než 3 ( m ). 3 U stávajícího plynovodu, který byl déle jak 6 měsíců mimo provoz. 4 Pevnosti : lze s ní provést i zkoušku těsnosti. 5 Zkušební tlak max 15 ( kPa ). 6 U plynovodu ≤ 10 ( kPa ) včetně je ≥ 2,5 násobek nejvyššího provozního tlaku. More ...

Co se týče plynu v nestabilním podloží?

Zvláštní pozornost patří navrhování plynovodu v nestabilním podloží. Rychlost plynu v potrubí nesmí mít výrazně nepříznivé účinky, např. otěr nebo nadměrný hluk. Plynovod uvnitř budovy musí být přednostně veden přístupnými místy, ve kterých lze provádět snadno a bezpečně jeho údržbu. Plynovod se uvnitř budov přednostně vede větranými prostory.

Jak napojovat přípojku na plynovod?

Potrubí přípojky se na plynovod napojuje kolmo. Přípojka má být vedena kolmo na budovu. Trasa vedení přípojky má být dlouhodobě přístupná a volná pro případ rekonstrukce a opravy. Zřizování staveb, teras, schodů, skladování materiálů, vysazování stromů nad přípojkou je nepřípustné.

Související příspěvky: