Jak se postarat o trávník v listopadu?

Obsah

Jak se postarat o trávník v listopadu?

Jak se postarat o trávník v listopadu?

Jak se postarat v listopadu o trávník? Klesající teploty a úbytek denního světla mají za následek, že trávník již neroste tak jako například na jaře a připravuje se na zimu. Přesto to ale neznamená, že bychom se o trávník měli přestat starat. Interval sečení se nyní protahuje, proto není třeba sekat tolik pravidelně.

Kdy hnojit trávník v listopadu?

V listopadu je nejvyšší čas pohnojit naposledy trávník. V žádném případě ale nepoužívejte stejné hnojivo, kterým jste hnojili trávník v sezóně. Pro podzimní hnojení jsou určena speciální hnojiva s naprosto odlišným složením, která v době vegetačního klidu podporují především růst kořenového systému.

Kdy pohnojit trávník?

Pro středně velké zahrady s větším množstvím listnáčů bude asi vhodnější výkonný motorový fukar. V listopadu je nejvyšší čas pohnojit naposledy trávník. V žádném případě ale nepoužívejte stejné hnojivo, kterým jste hnojili trávník v sezóně.

Co se stane, když trávník vyroste v předjaří?

Nikdy totiž nevíte, o kolik ještě trávník do zimy povyroste a zároveň o kolik tráva vyroste v předjaří, než jej posekáte poprvé. Snadno se tak může stát, že při prvním sečení bude trávník přerostlý. Nejen že půjde špatně sekat, ale hned při prvním sečení jej podseknete. Z toho se bude trávník vzpamatovávat až tři týdny, což rozhodně nechcete.

Související příspěvky: