Jak se zbavit mechu a plevele v zámkové dlažbě?

Obsah

Jak se zbavit mechu a plevele v zámkové dlažbě?

Jak se zbavit mechu a plevele v zámkové dlažbě?

Jak se zbavit mechu a plevele v zámkové dlažbě? Vaše zámková dlažba bude neustále v kondici a plně funkční, pokud se jí budete věnovat. Potřebuje zkrátka údržbu, ať už v létě nebo v zimě. Ošetřená dlažba má několikanásobně vyšší životnost a při pravidelném ošetřování se sníží i náklady na její údržbu.

Jak se zbavit plevelu mezi dlaždicemi?

Z rostoucího plevelu mezi dlaždicemi není nadšený nikdo, protože ručně se velmi těžko odstraňuje. Jde však o nutnost. Čím později s tím začnete, tím hůře se budete plevele zbavovat. Zjistěte, jak si nepříjemnou práci zjednodušit. Nezapomeňte v únoru prořezat vinnou révu. Získáte sladší plody a keři prodloužíte životnost

Jak odstranit náletové plevele z dlaždic?

Pokud měla vypadat dobře, bylo třeba pravidelně obejít všechny spáry mezi dlaždicemi s tenkou špachtlí a smetáčkem a odstranit odtud náletové plevele, mechy a další nečistoty. Stejnou anabází si můžete projít i dnes nebo se poohlédnout po méně pracném řešení.

Jak se zbavit plevelů z kořene?

Manuální likvidace se osvědčila zvláště u některých druhů plevelů, jako jsou například pampelišky, jitrocel, jetel a sedmikrásky, které patří k plevelům vytrvalým. Těm vyrůstají nové části vždy z kořene a je tudíž nutné zbavit se celých částí rostlin, aby se neobjevily za chvíli znovu.

Související příspěvky: