Kdo je prodejcem palivového dřeva?

Obsah

Kdo je prodejcem palivového dřeva?

Kdo je prodejcem palivového dřeva?

Na protále je registrováno několik stovek prodejců palivového dřeva z celé ČR. Ve filtru můžete zadáním města a vzdálenosti specifikovat lokalitu, ve které chcete dřevo na topení hledat. Dalšími parametry potom můžete nastavit jaké palivo si představujete, můžete specifikovat i konkrétní druhy dřevin.

Proč je palivové dřevo žádané?

Palivové dřevo je velmi žádaným palivem, jelikož v porovnání s jinými energiemi je palivové dřevo levné a současně i velice výhřevné. Palivové dříví je oblíbené i jako doplňkový zdroj tepla při současném vytápění plynem či elektřinou. I proto má prodej dřeva stále vzrůstající tendenci.

Proč palivové dřevo získalo své příznivce?

Levné palivové dřevo si získalo své příznivce díky nesporným výhodám: 1 topení dřevem je šetrné k životnímu prostředí 2 hořící krbové dřevo vytváří příjemné sálavé teplo a současně nenapodobitelnou domácí atmosféru 3 suché palivové dřevo je odborníky i uživateli považováno za nejlevnější zdroj tepla pro domácnosti 4 štípané palivové dřevo schne 2x rychleji než dřevo v celku More ...

Co je nejlepší dřevo na uzení?

Nejvhodnější dřevo na uzení je bezpochyby tvrdé dřevo, tzn. např. bukové dřevo, dubové dřevo, ale velmi oblíbené je i dřevo ovocných stromů - třešně, švestky atd. Dřevo na uzení nemusí být zcela suché, jako běžné palivové dřevo.

Související příspěvky: