Nejrůznější oleje a tuky ke smažení?

Obsah

Nejrůznější oleje a tuky ke smažení?

Nejrůznější oleje a tuky ke smažení?

Nejrůznější oleje a tuky ke smažení se v českých domácnostech používají v relativně velkém množství. Někdo smaží více, někdo méně, ale v každém případě po přípravě pokrmů pravděpodobně zbudou, dříve nebo později, buď litry přesmaženého oleje z fritézy nebo pár lžic z pánve.

Je možné smíchat motorové oleje s olejem?

Názory řidičů se liší v otázce: je možné smíchat motorové oleje s různými vlastnostmi, ovlivní to motor. Někdo kategoricky popírá tuto iniciativu, protože věří, že z ní nebude nic dobrého. Koneckonců bude fáze mytí motorů vyloučena. Někdo, naopak, ujišťuje, že v takových "mixech" není nic špatného. Obě tyto strany argumentují.

Jak se zbavit oleje z motorového oleje?

Samotná likvidace oleje je tak v současné době poměrně obtížná. Ještě do roku 2015 bylo možné vracet vyjetý motorový olej na tzv. zpětný odběr. To již neplatí . S použitými oleji již není možné nakládat v režimu zpětného odběru, ale pouze v režimu nebezpečných odpadů.

Můžeme smíchat olej s jiným olejem?

Tento olej lze smíchat s jiným olejem od jiného výrobce, který je také certifikován společností API nebo ACEA. Současně je minimalizována možnost získání negativního výsledku, při němž mohou dojít k negativním reakcím (klesá sraženina, dochází k pěnění).

Související příspěvky: