Proč je epsomská sůl známá?

Obsah

Proč je epsomská sůl známá?

Proč je epsomská sůl známá?

Epsomská sůl je svými blahodárnými účinky pro zdraví a krásu známá stovky let. Její historie začíná v 17. století, kdy farmář žijící nedaleko městečka Epsom v Anglii objevil pramen bohatý na sloučeninu hořčíku a síry (síran horečnatý) a krátce poté byly odhaleny i léčivé účinky této sloučeniny.

Co je epsomská sůl?

Epsomská sůl 1 Co je to epsomská sůl. Epsomská sůl je svými blahodárnými účinky pro zdraví a krásu známá stovky let. Její historie začíná v 17. ... 2 Zdravotní účinky epsomské soli. Koupel v epsomské soli uvolňuje nervový systém, léčí kožní problémy, utišuje bolest zad a končetin, uvolňuje svalové napětí a pomáhá tělo zbavovat škodlivých látek. 3 Peeling. Jak se naše pleť průběžně zbavuje odumřelých buněk, hromadí se tyto buňky na jejím povrchu, ucpávají póry a způsobují kožní problémy.

Co může epsomská sůl mít?

Epsomská sůl může mít díky vysokému obsahu síranu hořečnatého následující účinky: 1 předchází kornatění tepen a tvorbě krevních sraženin 2 pomáhá utišit bolesti kloubů a svalů 3 zmírňuje bolesti z vymknutí kotníku a zlepšuje integritu kostí 4 snižuje riziko vzniku cukrovky 5 má protizánětlivé účinky 6 uvolňuje stres a napětí 7 přispívá ke klidnému spánku 8 pomáhá detoxikovat organismus More ...

Související příspěvky: