Kde můžete dluhopisy republiky koupit?

Obsah

Kde můžete dluhopisy republiky koupit?

Kde můžete dluhopisy republiky koupit?

Co o nich potřebujete vědět a kde můžete Dluhopisy Republiky koupit? Dluhopisy budou vydávány k výročí 100 let od založení Československa, ponesou název Dluhopisy Republiky a nakoupit je budou moci pouze fyzické osoby, a to už od 1 000 korun.

Kde koupit dluhopisy?

Kde koupit dluhopisy. Emise dluhopisů zprostředkovávají banky. Proto stačí zajít do banky, která se o emisi konkrétních dluhopisů stará a zde si je můžete zakoupit. Pokud už jsou dluhopisy vydané je možné je koupit přes burzu cenných papírů. Zde bude nejlepší kontaktovat obchodníka s cennými papíry a požádat jej aby vám konkrétní dluhopisy koupil.

Kde můžete nakoupit dluhopisy?

Na všech těchto pobočkách můžete během nynějšího upisovacího období, které končí 20. prosince 2019, nakoupit všechny tři typy dluhopisů (reinvestiční, proti-inflační a fixní státní dluhopis), které jsou aktuálně nabízeny.

Co se vztahuje na státní dluhopisy?

Na státní dluhopisy se stejně jako na korporátní vztahuje 15% srážková daň. Tu odvádí sám emitent (v tomto případě stát) a investorům už na účty zasílá "čisté peníze". Investoři se tak nemusejí vůbec o nic starat. Podle ekonoma Martina Mašáta nejsou státní dluhopisy „žádné velké terno“.

Související příspěvky: