Proč jsou narcisy jedovaté?

Obsah

Proč jsou narcisy jedovaté?

Proč jsou narcisy jedovaté?

Jednu nepříjemnou vlastnost narcisy mají – celá rostlina a hlavně jejich cibule jsou jedovaté. Sliz vytékající ze stonků může podráždit pokožku citlivých osob a ani některé řezané květiny se v jedné váze s narcisy nesnáší.

Kdy se mají sázet cibule narcisu?

Kdy se mají sázet cibule? Cibule narcisu by se měly vysazovat ve stadiu vegetačního klidu, tedy od září až do poloviny října, kdy se už dávno vytvořily základy květů. Pokud je začátek podzimu příliš teplý, je lepší trochu si počkat, protože při vyšších teplotách se zvyšuje riziko napadení cibulí plísněmi.

Proč jsou narcisy hlubokýmstínem?

Místa s hlubokým stínem jsou jednou z nevhodných variant pro výsadbu narcisů, pokvetou tu málo a „vybledle“. Vhodný není ani záhon po tulipánech a rušíte-li záhony po zelenině a chcete je osázet cibulovinami, pak narcisy nepatří tam, kde rostly brambory, rajčata či cibule nebo česnek.

Kde zryjte půdu na narcisy?

Před plánovanou výsadbou zryjte půdu na vybraném stanovišti asi na hloubku rýče a zaryjte dobře uleželý kompost (pokud nemáte, použijte kupované hnojivo). Vybírejte stanoviště slunečné, kde vám narcisy dříve rozkvetou, i když pod opadavé stromy či keře je můžete vysadit bez obav také: než se olistí dřeviny, budou mít narcisy světla dostatek.

Související příspěvky: