Proč montovat ráfky na své auto?

Obsah

Proč montovat ráfky na své auto?

Proč montovat ráfky na své auto?

Nezapomeňte, že na své auto můžete montovat pouze ráfky, které jsou uvedeny ve velkém technickém průkazu. Pokud použijete neschválený rozměr, vozidlo se stává nezpůsobilým pro provoz. Pokud přesto chcete legálně používat neschválený rozměr, musíte zažádat o provedení změny v technickém průkazu.

Kdo je ráfek a pneumatika?

Kolo není jen pneumatika, ale také ráfek, resp. disk. Aby byla zajištěna vzájemná rozměrová kompatibilita při záměně pneumatik i ráfků, je značení ráfku stanoveno normami

Jaké jsou rozměry ráfku v palcích?

Označení velikosti podle normy - 6J x 14H, přičemž "6" označuje šířku ráfku v palcích (1 palec rovná se 25,4 mm), "J" tvar okraje ramene ráfku, "14" průměr ráfku v palcích a "H" je označení druhu bezpečnostního převýšení. Nezapomeňte, že na své auto můžete montovat pouze ráfky, které jsou uvedeny ve velkém technickém průkazu.

Co je označení ráfků podle normy?

Označením ráfků, které je zároveň garancí jeho kvality, se skládá z číslic i písmen a lze na něm najít následující informace: Označení velikosti podle normy - 6J x 14H, přičemž "6" označuje šířku ráfku v palcích (1 palec rovná se 25,4 mm), "J" tvar okraje ramene ráfku, "14" průměr ráfku v palcích a "H" je označení druhu bezpečnostního převýšení.

Související příspěvky: