Kdo by neměl vypít více než dvacet jednotek alkoholu týdně?

Obsah

Kdo by neměl vypít více než dvacet jednotek alkoholu týdně?

Kdo by neměl vypít více než dvacet jednotek alkoholu týdně?

Muži by neměli vypít více než dvacet jedna jednotek alkoholu týdně a čtyři jednotky denně. Alespoň dva dny v týdnu by neměli pít alkohol vůbec. Ženy by neměly vypít více než čtrnáct jednotek alkoholu týdně a tři jednotky denně. Alespoň dva dny v týdnu by neměly pít alkohol vůbec.

Kolik jednotek alkoholu pijete týdně?

Pokud tedy vaše 6% pivo obsahuje šest jednotek alkoholu v jednom litru a vypijete ho půl litru, pak vypijete celkem tři jednotky alkoholu. Tři půllitry piva, třikrát týdně, představuje zhruba 18 – 20 jednotek alkoholu týdně. Toto je téměř horní hranice pro muže.

Jaká je jednotka alkoholu v pivu?

Například jedna jednotka alkoholu je přibližně rovna: Pamatujte ale, žeexistuje množství vín a piv, které mohou být silnější a tím pádem obsahují i více jednotek alkoholu. Pokud tedy vaše 6% pivo obsahuje šest jednotek alkoholu v jednom litru a vypijete ho půl litru, pak vypijete celkem tři jednotky alkoholu.

Jak se zbavit nadměrného pití alkoholu?

Řešení problému nadměrného pití alkoholu 1 Pokuste se pít nápoje s nižším obsahem alkoholu. 2 Zkuste omezit počet nápojů, které vypijete. Můžete je kombinovat s pitím nealkoholických nápojů. 3 Snažte se jíst, pokud pijete alkohol. 4 Mohlo by pro vás být přínosné, pokud změníte návky, které se týkají interakce s přáteli. Tyto rady stojí za... 5 Pokuste se omezit aktivity, při kterýc... More ...

Související příspěvky: