Co se týče pitné vody?

Obsah

Co se týče pitné vody?

Co se týče pitné vody?

Pitná voda musí mít takové fyzikálně chemické vlastnosti, které nepředstavují ohrožení veřejného zdraví. Voda nesmí obsahovat žádné organismy a látky, které by v počtu nebo koncentraci mohly ohrožovat veřejné zdraví. Radiologické ukazatele řeší vyhláška 307/2002 k atomovému zákonu. U vodovodu je to kohoutek u spotřebitele.

Jak zajistit jakost pitné vody podle zákona?

V případě, že vlastník je zároveň provozovatelem, je povinnost zajistit jakost pitné vody záležitostí vlastníka. V případě, že pitnou vodu vyrábí jako součást své podnikatelské činnosti nějaká fyzická či právnická osoba z individuálního zdroje, tak má tato osoba povinnost provádět kontrolu kvality pitné vody podle této vyhlášky podle zákona.

Co jsou výhody pití teplé vody?

Výhody pití teplé vody – co vám to může přinést? 1 Zdravější a lepší trávení. Když člověk nepije dostatek vody, tenké střevo absorbuje většinu vody spotřebované jídlem a pitím. To způsobuje dehydrataci a může ztěžovat pohyb střev. 2 Detoxikace těla. Zastánci pití této vody tvrdí, že horká voda může tělu pomoci se detoxikovat. Když je voda dostatečně horká, aby zvýšila tělesnou teplotu osoby, může to způsobit pocení. 3 Zlepšuje krevní oběh. Horká voda je vazodilatátor, což znamená, že rozšiřuje krevní cévy a zlepšuje krevní oběh. To může pomoci svalům uvolnit se a zmírnit bolest.

Související příspěvky: