Jak si zrát hovězí maso?

Obsah

Jak si zrát hovězí maso?

Jak si zrát hovězí maso?

Hovězí maso by si na nejvyšší kvalitu mělo počkat a zrát až dva měsíce! Není to tak jednoduché, že by si člověk koupil u řezníka kus čerstvého masa, dal ho doma do lednice a po dvou měsících se těšil na pravé steaky. Proces zrání masa je složitý, vyžaduje přesnou teplotu, vlhkost, dobu a způsob opracování vstupujícího masa.

Jak dlouho trvá doba zrání hovězího masa?

U hovězího masa může probíhat i mnoho týdnů, u vepřového 5–7 dní. Když se vše urychlí... Fáze zrání probíhá v chladírnách – ty ale nemívají dostatečnou kapacitu, nemluvě o provozních nákladech, a tak bývá maso expedováno co nejdříve bez umožnění zrání.

Jak probíhá fáze zrání hovězího masa?

Fáze zrání probíhá v chladírnách – ty ale nemívají dostatečnou kapacitu, nemluvě o provozních nákladech, a tak bývá maso expedováno co nejdříve bez umožnění zrání. Ke spotřebiteli se tak dostává nevyzrálé maso bez senzorických vlastností a zhoršuje se celková jakost hovězího masa.

Jaká je pravá kulinářská hodnota hovězího masa?

Pravá kulinářská i nutriční hodnota přichází až po určité době zrání. Hovězí maso by si na nejvyšší kvalitu mělo počkat a zrát až dva měsíce! Není to tak jednoduché, že by si člověk koupil u řezníka kus čerstvého masa, dal ho doma do lednice a po dvou měsících se těšil na pravé steaky.

Související příspěvky: