Co jsou další druhy kopřivky?

Obsah

Co jsou další druhy kopřivky?

Co jsou další druhy kopřivky?

Další druhy kopřivky 1 Sluneční kopřivka – reakce na sluneční záření 2 Chladová kopřivka – reakce na chlad 3 Akvagenní kopřivka – reakce na styk s vodou 4 Stresová kopřivka – reakce vyvolaná v důsledku silného stresu 5 Cholinergní kopřivka – reakce vyvolaná změnou tělesné teploty (horečka, saunování, sport) 6 Tlaková kopřivka – reakce vyvolaná tlakem na kůži nebo delším třením... More ...

Jaké jsou léky na kopřivku?

Léky na kopřivku někdy zahrnují také antidepresiva (amitriptylin, doxepin), která se podávají v případě, že je původcem onemocnění stres. Lokální léčba Aby pacient zabránil nepříjemnému svědění, může aplikovat také speciální roztok nebo mast na kopřivku s obsahem 1% mentolu.

Co se používá při léčbě kopřivky?

Bylinky se ale při léčbě kopřivky obecně příliš nedoporučují, protože se mohou chovat jako alergeny. V akutních případech, kdy není příčina onemocnění známá, se také doporučuje čajová dieta při kopřivce s vyloučením konzervovaných, hodně kořeněných, uměle slazených, dobarvovaných a dochucovaných potravin.

Proč může kopřivka vzniknout?

Příčiny vzniku kopřivky. Kopřivka může na kůži vzniknout z mnoha různých důvodů, nejčastěji se ovšem projeví alergická kopřivka. Mezi alergeny, které svědivou vyrážku u pacientů vyvolávají, patří potraviny, kosmetika a prací prášky, léky, kovy, nebo třeba bodnutí hmyzu.

Související příspěvky: