Může kiwi posílit imunitu?

Obsah

Může kiwi posílit imunitu?

Může kiwi posílit imunitu?

Vysoký obsahu vitamínu C v kiwi může pomoci posílit imunitu. Podle studie z roku 2008, publikované v Journal Of The American College Of Nutrition, tělo skutečně absorbuje antioxidanty mnohem účinněji z kiwi než z jiných plodů bohatých na antioxidanty, jako jsou jahody nebo granátová jablka.

Kdy konzumovat kiwi?

Kiwi mohou konzumovat i lidé, kteří mají diabetes typu 1 nebo 2. Jeho glykemický index se pohybuje od 47 do 58, takže drasticky nezvýší hladinu cukru v krvi. Díky vysokému obsahu vlákniny a nízkému obsahu sacharidů pomáhá kiwi při regulaci hladiny cukru v krvi a při snižování hladiny cholesterolu.

Co obsahuje kiwi při léčbě poruch spánku?

Kiwi obsahuje mnoho užitečných sloučenin, jako jsou antioxidanty a serotonin, které mohou být přínosné při léčbě poruch spánku. Ve studii z roku 2011, publikované v časopise Asia Pacific Journal Of Clinical Nutrition, vědci analyzovali vliv kiwi na kvalitu spánku u dospělých s poruchami spánku.

Proč je kiwi prospěšné pro zrak?

Kiwi je prospěšné pro zrak, protože obsahuje sloučeniny podporující zrak, které jsou známé jako lutein a zeaxantin. Lutein je karotenoid, který se koncentruje v oku ve žluté skvrně na sítnici a rozhodující měrou přispívá k posilování obranného systému oka.

Související příspěvky: