Jak připravit dýně?

Obsah

Jak připravit dýně?

Jak připravit dýně?

Sezóna dýně, kořenové zeleniny a polévek začíná! Dýně ale nemusíte připravovat jen naslano. Jejich dužina báječně chutná i jako součást různých moučníků, které jsou díky ní krásně vláčné. Nejčastěji se do nich zpracovává Hokkaidó a sladká máslová dýně, použít ale můžete v podstatě všechny druhy.

Co je dýně?

Důležité informace o dýni 1 Známá také jako: Cucurbita pepo, tykev, pumpkin, dýně obecná, tykev obecná, hokaido, muškátová dýně, máslová dýně,... 2 Krajina původu: Evropa, Severní Amerika, Jižní Amerika, Austrálie, Afrika, Asie 3 Prodává se ve formě: syrová, pečená, vařená, polévka, koláč, marmeláda, konzervovaná, latté, pyré, humus, džus, máslo,... 4 Dostupnost v ČR a SR– ano More ...

Co je nejlepší způsob zpracování dýně?

Jedním z nejoblíbenějších způsobů zpracování dýně je bezesporu polévka. Receptů existuje celá řada. Připravit ji narychlo můžete jen z krátce povařené dýně, chutnější ale rozhodně je, pokud si dýni předem upečete.

Jaké dýně můžete použít do těsta?

Dýně ale nemusíte připravovat jen naslano. Jejich dužina báječně chutná i jako součást různých moučníků, které jsou díky ní krásně vláčné. Nejčastěji se do nich zpracovává Hokkaidó a sladká máslová dýně, použít ale můžete v podstatě všechny druhy. Do těsta se obvykle přidává dýňové pyré, které si doma snadno připravíte rozmixováním pečené dýně.

Související příspěvky: