Jaké papriky můžete vybírat?

Obsah

Jaké papriky můžete vybírat?

Jaké papriky můžete vybírat?

V bohatém sortimentu paprik ( Capsicum annuum) můžete pro letošní sezonu vybírat z několika barev plodů – od červené, zelené, žluté přes smetanovou, oranžovou a fialovou až k čokoládově hnědé. Různé odrůdy mají i odlišné odstíny a lesk, liší se i počet žeber (komor) v lusku.

Které papriky jsou sladké?

Sladké zeleninové papriky překvapí svými tvary: od nejznámějšího kapiového přes kulaté (rajčinové), kvadratické či jehlancovité. Bizarní tvary mají leckteré kořeninové nebo okrasné papriky – zvonky, lucerničky, kozí rohy, setkáte se i s třešňovitými pálivými papričkami.

Proč jsou papriky a kapie na letní stůl?

Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. Vždyť co by to bylo za léto bez pořádného leča? Tahle skvělá šťavnatá zelenina je ale výborná i v mnoha dalších receptech! 29. 08. 2016

Jak pěstovat papriku?

Než nakoupíte nová semena, s klidem vysévejte i ta, která vám zbyla z loňska. Paprika si totiž udržuje dobrou klíčivost několik let. Sortiment paprik je víc než bohatý, vybírat je opravdu z čeho – a platí to jak pro skleníky a folníky, tak pro polní pěstování.

Související příspěvky: