Co je důležité pro krmení koní?

Obsah

Co je důležité pro krmení koní?

Co je důležité pro krmení koní?

Krmení koní 1 Obecné zásady. Velmi důležitá je pravidelnost a také vhodná doba. Koně nesmíme trápit hladem, ani překrmovat. 2 Rozdělení krmiv. Podle původu Statková – Krmiva, která můžeme vypěstovat sami nebo koupit u zemědělců. Jedná se o zelené... 3 Objemová krmiva. Existují dva druhy sena: seno seté a seno luční. Seno seté má větší výživovou hodnotu než seno luční,... More ...

Jaké je krmivo pro koně?

Krmení koní je nejdůležitější částí péče. Složení a množství krmiva je dáno hlavně pracovním zatížením koně, tělesnou stavbou a plemenem. Záleží také na kondici koně a jeho krmitelnosti (schopnosti využívat živiny). Pro odpovídající krmnou dávku pro vašeho koně se používají krmivářské tabulky.

Kdy dostávají koně zelené píce?

Koně ve velmi vysoké zátěži dostávají maximálně 5 kg zelené píce denně a krmná dávka je tvořena hlavně kvalitním senem a jadrným krmivem. Jedná se o krmiva s vysokou energetickou hodnotou, která se podávají koním, kteří pravidelně vykonávají nějakou práci. Oves je považován za ideální obilninu pro koně.

Proč bychom koně měli mít krmivo pro koně?

A proto musíme koním podávat ještě speciální krmiva, které by jinak v přírodě nepotřeboval. Krmná směs pro koně se skládá z jádra a objemových krmiv. Kůň by měl být krmen minimálně 2x denně, ideálně 3x.

Související příspěvky: