Jaké je léčba infarktu?

Obsah

Jaké je léčba infarktu?

Jaké je léčba infarktu?

Léčba infarktu Jednou z možností léčby je srdeční katetrizace, kdy vám vyškolený tým zavede do žil speciální sondu, která detekuje problémové místo, kde došlo k zablokování toku krve. Dále se dělá angioplastika, při které se zvětší objem tepen.

Co může být příčinou infarktu?

Nadměrný nebo studený pot, bledá pokožka a nevolnost také mohou být známkou infarktu. Pumpování krve do žil je pro postižené srdce mnohem náročnější než obvykle, a tělo na toto extrémní úsilí reaguje pocením, aby vyrovnalo tělesnou teplotu. Až 80 procent pacientů popisuje úzkost, pocity na omdlení a závratě.

Co je srdeční infarkt?

Srdeční infarkt je závažné onemocnění, které přímo ohrožuje život pacienta. Vzniká při přerušení krevního zásobování části srdce kvůli uzávěru nebo zúžení srdeční tepny (nejčastěji vznikem krevní sraženiny). Srdce tak nemá dostatek kyslíku a živin pro vykonávání své funkce a postižená část srdečního svalu odumírá.

Které jsou příznaky infarktu?

Infarkt: 4 varovné příznaky, o kterých nevíte! 1 Bolesti nejen na hrudníku. Nejtypičtějším příznakem infarktu je silná pálivá bolest na hrudníku, která může... 2 Dušnost a schvácenost. Velká únava a schvácenost nemusejí znamenat jen to, že si potřebujete odpočinout. ... Jste-li... 3 Pocení a nevolnost. Nadměrný nebo studený pot, bledá pokožka a nevolnost také mohou... More ...

Související příspěvky: