Kdy získat hypotéku?

Obsah

Kdy získat hypotéku?

Kdy získat hypotéku?

Hypotéku mohou získat pracovně aktivní lidé zpravidla ve věku od 18 do 65 let. Záleží na tom, o jak velkou hypotéku žádáte, jak dlouho ji chcete splácet a u jaké banky o ni žádáte. U příjmu je důležitá jeho pravidelnost, ale také výše platu. Výši platu banky dále posuzují vzhledem k měsíčním splátkám a úrokové sazbě, kterou vám poskytnou.

Jak získat hypotéku na rodinný dům?

Jestli jste se rozhodli koupit si rodinný dům a nemáte na celé jeho pořízení dostatek peněz, můžete si vzít hypotéku na dům. Záleží na tom, zda kupujete dům starší, který už stojí od původních majitelů (zde je možné zároveň zkombinovat i s rekonstrukcí) či developera - novostavbu nebo dům, který teprve vzniká.

Jak získat hypotéku ve vlastním domě?

Hypotéka je pro většinu lidí nejvýhodnějším způsobem, jak financovat bydlení ve vlastním domě. Díky tomu, že je vždy zastavená nějaká nemovitost, je pro banku riziko poskytnutí hypotečního úvěru nižší, což má za následek i nižší nabízený úrok. Nejde však jen o nízký úrok, ale také o délku splácení.

Jak získat hypotéku na bydlení?

Hypotéka je účelová a nejběžnější půjčka na bydlení vyžadující zastavení nemovitosti buď té, kterou kupujete, nebo jiné. Pro získání hypotéky je nutné, aby měl žadatel na kontu alespoň 20 % ceny nemovitosti. Pokud tuto částku nemá, může zkombinovat hypotéku například se stavebním spořením.

Související příspěvky: