Jak se zbavit zuby moudrosti?

Obsah

Jak se zbavit zuby moudrosti?

Jak se zbavit zuby moudrosti?

Pokud vás zub moudrosti začne bolet nebo máte problémy s jeho prořezáváním, měli byste vyhledat stomatologa, který vás vyšetří a doporučí extrakci (vytrhnutí) či jinou léčbu. Nečekejte až na další termín pravidelné preventivní zubní prohlídky, ale pokud máte se zuby moudrosti problémy, objednejte se k zubaři co nejdříve.

Pokud máte zaklíněné zuby moudrosti?

Pokud máte zaklíněné zuby moudrosti, ale nezpůsobuje vám to žádné potíže, není obvykle jejich extrakce nutná. Studie jednoznačně přínos preventivní extrakce osmiček nepotvrdily a i když se jedná o poměrně malý výkon, existuje určité riziko komplikací ( 2 ).

Proč jsou zuby moudrosti zaklíněné?

Někdy, ale neúplně prořezané nebo zaklíněné zuby moudrosti mohou způsobovat potíže se zdravím ostatních zubů, protože se v jejich okolí zachycují zbytky potravy a baktérií, což může vést ke vzniku: zubního kazu - ten vzniká rozkládáním zubního plaku na povrchu zubů baktériemi a projevuje se tvorbou dutinek (děr) v zubech.

Kdo vám vytrhne zub moudrosti?

Zuby moudrosti vám vytrhne buď váš zubař nebo zubní chirurg na stomatologické klinice vaší nemocnice. V případě zdravotní indikace je výkon hrazen pojišťovnou, ale pokud si necháte extrahovat osmičky na vaši vlastní žádost, budete za to muset zaplatit.

Související příspěvky: