Co slibuje zlatá rýže?

Obsah

Co slibuje zlatá rýže?

Co slibuje zlatá rýže?

Řešení slibuje zlatá rýže – geneticky upravená odrůda obsahující beta-karoten, prekurzor vitaminu A. Už více než patnáct let však čelí soustředěným útokům. Kauza zlaté rýže se loni v létě opět, po kolikáté již, ocitla ve středu celosvětového mediálního zájmu.

Kde pěstovat rýži?

Rýže se pěstuje prakticky v celé oblasti tropů a subtropů, kde lze dosáhnout 2 až 3 sklizní za rok, ale snáší i chladnější podnebí. Rýži je možné pěstovat i na úbočích prudkých kopců a hor za použití zavlažovaných terasovitých polí.

Kde se pěstuje rýže?

Pěstování rýže v domovině (v přirozených oblastech) Rýže setá se pěstuje z přímého výsevu nebo vysazováním z předpěstovaných sazenic. V subtropických oblastech a teplých oblastech mírného pásma se rýže zpravidla vysévá přímo do rýžoviště v řádcích 15 až 25 centimetrů. Předpěstováná sadba se po 4 až 5 týdnech vysazuje do zavodněného rýžoviště do ...

Jaká je dlouhá Rýže dlouhozrnná?

Dlouhozrnná rýže má zrna dlouhá 6–8 mm. Typickým příkladem může být rýže basmati. Většinou se používá jako příloha nebo k přípravě salátů. Středně dlouhá rýže se zrny dlouhými 5–6 mm, ale silnějšími než u dlouhozrnné rýže. Po uvaření je tato rýže lepivější a měkčí než dlouhozrnná.

Související příspěvky: