Kde pěstovat kaktusy?

Obsah

Kde pěstovat kaktusy?

Kde pěstovat kaktusy?

V zimě je můžete pěstovat při teplotě 5 – 10 °C. V letním období vyžadují kaktusy teplo a dostatek slunečního světla. Tento druh kaktusů můžete v letním období pěstovat i ve venkovních podmínkách. Jedná se o druhy, které jsou velmi odolné, dobře snáší nepříznivé podmínky.

Jak pěstovat vánoční kaktus?

Jak pěstovat vánoční kaktus, aby za rok opět vykvetl? 1 Začíná se ním v březnu a dubnu. 2 Výsev provádíme do speciálního substrátu. Má 2 díly jemného písku a 1 díl zeminy. 3 Vyséváme do plastových boxů (provizorně lze použít obal od nanukového dortu, v němž jsou odtokové díry), osvědčila se... 4 Semena vyséváme na povrch substrátu, ten má asi výšku 2 cm. Musí být dobře nasáklý... More ...

Jak dlouho zaléváme kaktus?

Substrát provlhčíme, necháme odtéct vodu, kterou vylijeme z podmisky a zase týden nezaléváme. Voda by měla být odstátá a nejlépe měkká. Ve vegetačním období kaktus zaléváme jednou týdně. Substrát: Nejvíce vyhovuje kaktusům minerální drť, ostrý písek či škvára smíchaná s kvalitní zahradní zeminou.

Proč kaktus zaléváme jednou týdně?

Lépe jednou důkladně než často a mírně. Substrát provlhčíme, necháme odtéct vodu, kterou vylijeme z podmisky a zase týden nezaléváme. Voda by měla být odstátá a nejlépe měkká. Ve vegetačním období kaktus zaléváme jednou týdně.

Související příspěvky: