Proč se sloupovité jabloně řezají?

Obsah

Proč se sloupovité jabloně řezají?

Proč se sloupovité jabloně řezají?

Sloupovité jabloně nevyžadují žádný řez (případně zakrátíme nadbytečné větvičky). Letní řez: provádí se zakracování nebo zaštipování letorostů, které mají podpořit lepší tvorbu pupenů. Lze také odstraňit nadbytečné letorosty, nicméně tento řez se provádí nejčastěji v zimě.

Jak pěstovat jahodníky?

Zahrádkáři doporučují jahody obestlat vrstvou slámy nebo je pěstovat na vyvýšenných hrůbcích na černé fólii. Jahodníky vyžadují kvalitní, na živiny bohatou půdu, která bude dostatečně zásobena dusíkem. Je proto důležité jahodníky hned z jara pravidelně přihnojovat kravským hnojem či kompostem (ideálně 7 kg hnoje na 1m2).

Kde jsou jahody vysazené?

Pokud máte jahody vysazené v květináčích či na balkóně, pak je přihnojujte rašelinovým substrátem. Jahodníky nejvíce uhnívají pokud jsou vysazeny na volné záhony. Proto se doporučuje výsadba jahod na vyvýšené hrůbky do černé fólie, která zakrývá zeminu.

Jak přihnojit jahodníky?

Jahodníky vyžadují kvalitní, na živiny bohatou půdu, která bude dostatečně zásobena dusíkem. Je proto důležité jahodníky hned z jara pravidelně přihnojovat kravským hnojem či kompostem (ideálně 7 kg hnoje na 1m2). Nejlepším řešením je zeminu přihnojit již několik týdnů před plánovanou výsadbou sazenic a dobře prokypřit.

Související příspěvky: