Kde se pěstují jahody?

Obsah

Kde se pěstují jahody?

Kde se pěstují jahody?

Než se do pěstování jahod pustíte, je třeba si ujasnit, zda dáte přednost jahodám, které plodí pouze v létě, nebo těm, které plodí po celý rok. Letní jahody se dají rozdělit na rané, střední a pozdně letní. Celoroční jahody jsou nejoblíbenější, protože rostou až pět let.

Proč pěstovat jahody v obchodě?

Domácím jahodám se žádné kupované v obchodě nevyrovnají. Do jejich pěstování se můžete pustit zcela bez obav. Žádný velký prostor nevyžadují a dostatečnou úrodu lze získat i z jahod v truhlíku. Pokud navíc zvolíte správnou odrůdu, budou vám jahody plodit po celý rok.

Kdy zrají jahody?

Celoroční jahody jsou nejoblíbenější, protože rostou až pět let. Jahody, které zrají v červnu, vám během léta zajistí velké množství ovoce, ale vždy záleží na tom, kdy je zasadíte. Letní plodiny začnou nést ovoce asi dva měsíce po zasazení.

Jak pěstovat jahody na balkóně?

Alpské jahody plodí velmi malé jahody, které jsou ale velmi chutné a ideální jsou pro zavařování a výrobu marmelád. Pro pěstování na balkóně se také výborně hodí převislé odrůdy. Plodí na dlouhých šlahounech, takže je můžete vysadit do truhlíků či závěsných nádob, kterými na balkóně či terase ušetříte místo.

Související příspěvky: