Proč jíst rajčata a papriky?

Obsah

Proč jíst rajčata a papriky?

Proč jíst rajčata a papriky?

Proč jíst rajčata a papriky? 1 Zralé rajče obsahuje víc jak devadesát procent vody, proto je vhodné pro ty z vás, kteří chcete redukovat svoji váhu. 2 Tyto plody jsou bohaté na vlákninu, jež podporuje funkci střev, a mají vysoký obsah vitaminu C (zhruba polovinu množství obsaženého v citronech). ... 3 Rajčata díky nízkému obsahu sodíku snižují krevní tlak a hodí se i pro osoby trpící revmatismem. ...

Jak usušit rajčata a papriky?

Jestliže se rozhodnete rajčata a papriky usušit, máte napůl vyhráno s kvalitní sušičkou ovoce. Takovou, která má ventilátor a možnost regulace teploty a můžete v ní zpracovat velké množství plodů.

Jak si schovat rajčata a papriky?

Jedním ze způsobů, jak si schovat rajčata a papriky na později, je sklidit je nezralé, naskládat do přepravek a nechat postupně dozrávat. Počítejte s tím, že bez sluníčka rajčata sice zčervenají, ale nebudou mít typickou chuť a vůni.

Jak se pěstuje Paprika v Americe?

Paprika se pěstuje po celém světě a je těžko si představit, že se z Ameriky začala rozšiřovat pouze před několika sty lety. Ano, i paprika patří tak jako rajčata, brambory, dýně, kukuřice či fazole mezi zeleniny Nového Světa. Je ale příjemné žít v naší době a mít všechny tyto plodiny na zahrádce a na talíři.

Související příspěvky: