Co mu svědčí, co nesnáší javor?

Obsah

Co mu svědčí, co nesnáší javor?

Co mu svědčí, co nesnáší javor?

Japonský javor: co mu svědčí, co nesnáší 1 Vhodná nádoba je základ. Sazenice japonských javorů pořídíte v různých velikostech, tomu také odpovídá jejich cena. 2 Namíchejte kyselejší zeminu. Zemina pro japonské javory by měla být kyselejší, stromky nesnáší zvýšený obsah vápna v... 3 Důležitý krok: správná výsadba. Přivezli jste si domů nádobu a stromek (některé japonské javory... More ...

Jak pěstovat japonské javory?

Japonské javory jsou pro pěstování v nádobách vhodné pro svůj pomalý růst a jemnou stavbu koruny. Měnící se barvou olistění v průběhu roku vám na balkoně či lodžii zajistí příjemnou atmosféru. Sazenice japonských javorů pořídíte v různých velikostech, tomu také odpovídá jejich cena.

Jak se postarat o japonský javor?

Podívejte se na video, jak se o japonský javor správně postarat. Aktuálně je vyšlechtěno přes 300 kultivarů japonského javoru, liší se tvarem listu, ale i habitusem, tedy formou a vzrůstem: existují miniaturní formy, pendulovité, vystoupavé, keřovité, stromovité.

Jak zvýšit obsah vápna pro javory?

Zemina pro japonské javory by měla být kyselejší, stromky nesnáší zvýšený obsah vápna v půdě. Do zahradnického substrátu přimíchejte z jedné třetiny rašelinu pro azalky. Přimíchat můžete i dobrý, rozleželý kompost. Připravte si nastýlku, potřebnou pro zasypání povrchu půdy.

Související příspěvky: