Kde pěstovat papriku?

Obsah

Kde pěstovat papriku?

Kde pěstovat papriku?

Většinu odrůd paprik lze pěstovat i na terase či balkóně, v nádobách o průměru alespoň 25 cm a dostatečně hlubokých. Papriky se vysazují v rozestupech kolem 40-60 cm, podle vzrůstnosti odrůdy. Do každé jamky přidejte lopatku kompostu, a zpola zasypanou sazenic důkladně prolijte. Pak teprve navršte zbytek zeminy.

Kde jsou sladké papriky pěstovány?

Sladké papriky pravděpodobně znáte z květinářství, kde se prodávají jako okrasné. Jejich plody září různými barvami, ale člověk většinou ani neví, zda jsou učené k jídlu. Chilli papričky jsme pěstovali v naprosto běžných domácích podmínkách, bez přisvěcování či speciálního ohřevu.

Kdy vyséváme papriky?

„Papriky vyséváme velmi brzy (od poloviny ledna, nejpozději však do 10. března). Je to z důvodu dlouhé vegetační doby (od výsevu do botanické zralosti 110-120 dnů). Bohužel právě již samotný výsev bývá v mnohých případech důvodem k počátečnímu zklamání.

Jak vypěstovat papriky od semínka?

Vypěstujte si papriky od semínka 1 Papriky na venkovních záhonech. Jamky pro výsadbu by měly být dostatečně hluboké, aby papriky dobře zakořenily. ... 2 Pěstování paprik ve skleníku. Pro lepší opylení je dobré kvetoucími rostlinami občas zatřást, nebo pyl přenášet štětečkem z květu na květ. 3 Žíznivé a hladové rostliny. Papriky je třeba pravidelně zalévat tak, aby byl substrát stále mírně vlhký (nikoli přemokřený). ...

Související příspěvky: