Jak pěstovat bylinky v bytě?

Obsah

Jak pěstovat bylinky v bytě?

Jak pěstovat bylinky v bytě?

Vše potřebné pro pěstování bylinek v bytě naleznete v doprovodném článku. V nádobách na terase nebo balkoně můžeme pěstovat většinu bylinek. Pokud není orientace balkonu zrovna na sever, je zde dostatek světla a nedochází k vytahování rostlin za světlem a dobře tu prospívají. Balkon poskytuje bylinkám takzvané mikroklima.

Jak pěstovat bylinky v nádobách?

Bylinky dnes můžete pěstovat i zábavně v chytrých květináčích. Pěstování v nádobách je většinou náročnější než na zahradě, protože doma nebo na balkoně panují jiné podmínky než venku. Uvedeme si tedy postupně způsoby pěstování a vhodnost bylin na jednotlivá stanoviště.

Proč pěstovat bylinky doma za oknem?

Totéž platí i bylinkách pěstovaných doma za oknem. Bylinky potřebují pro dobrý růst dostatek světla. A to nejen na okně, ale i záhon by měl být na sluneční straně zahrady. Ať už se vám pěstovat bylinky ze semínka nechce nebo nedaří, půjdete je někam koupit.

Jak použít substrát na bylinky?

Pro bylinky jej můžeme ještě trošku přimíchat písek – asi na 4 díly substrátu jeden díl písku. Můžete použít i již hotový substrát na bylinky. Vlhkost půdy – při klíčení nesmí substrát vyschnout, stále ho udržujeme vlhký rosením nebo opatrným zaléváním tak, abychom semínka nevyplavili.

Související příspěvky: