Jak pěstovat kurkuma doma?

Obsah

Jak pěstovat kurkuma doma?

Jak pěstovat kurkuma doma?

Pěstování doma. Kurkuma vyžaduje světlé teplé stanoviště s vyšší vzdušnou vlhkostí. Upřednostňuje písčitohlinitou zeminu s drenážní vrstvou na dně květináče. Střídá vegetační období s obdobím klidu. V době růstu a květu vyžaduje bohaté zavlažování a každé dva týdny přihnojit.

Jak pěstovat kurkumovník?

Kurkumovník se pěstuje podobně jako zázvor, přičemž nejmenší nároky na pěstování má Curcuma alismatifolia. Hlízu vysaďte do lehké písčitohlinité půdy, na dno nádoby nezapomeňte dát drenážní vrstvu.

Jak si vypěstovat kurkumu doma?

Jak si vypěstovat kurkumu doma? 1 Čerstvá kurkuma v obchodech. V některých obchodech můžete narazit i na čerstvou kurkumu. Ta je ale většinou drahá a také... 2 Nejlepší podmínky pro pěstování. Kurkuma (Curcuma longa) je tropická rostlina, která je ve stejné rodině jako zázvor. 3 Příprava k pěstování. V České republice je dobré přemístit kurkumu v zimě do interiéru, aby jí... More ...

Kde se koření kurkuma získává?

7 FOTOGRAFIÍ zobrazit galerii. Koření kurkuma se získává z oddenků rostliny zvané kurkumovník dlouhý ( Curcuma longa ), pocházející z jihovýchodní Asie. Jeho pěstování je nejvíce rozšířeno v Číně, na ostrově Jáva, na Tchaj-wanu a Filipínách.

Související příspěvky: