Proč se jahody přikrývat v chladnějších oblastech?

Obsah

Proč se jahody přikrývat v chladnějších oblastech?

Proč se jahody přikrývat v chladnějších oblastech?

V chladnějších oblastech můžete jahody přikrývat speciálními kryty nebo bílou textilií. Mnohdy se nevyhnete ani chemické ochraně proti roztočíku jahodovému nebo jiným onemocněním či škůdcům (květopasu jahodovému, plísni šedé, bílé skvrnitosti listů…).

Kde pěstovat jahody?

V těžší půdě se jahody lépe pěstují na vyvýšených záhonech. Daří se jim v téměř v každé oblasti. Méně vhodné jsou však svahy a severní strana. Ve vyšších polohách a chladnějších oblastech jahody později kvetou. V teplejších oblastech je třeba je zalévat více, ale dosahují i vyšší úrody.

Jaké jsou hnojiva na jahody?

Vhodná jsou speciální hnojiva na jahody, které se aplikují formou zálivky. Zásadou správného postupu při hnojení je vždy před aplikací hnojiva půdu provlhčit. Pokud máte v plánu pěstovat bio-jahody, doplňte živiny v půdě dobrým kompostem nebo listovkou. 7. Sklizeň Denně sbírejte pobírkou zralé plody, a to především v ranních hodinách.

Kdo zrají jahody v červnu?

Celoroční jahody jsou nejoblíbenější, protože rostou až pět let. Ty, které zrají v červnu, vám během léta zajistí velké množství ovoce, ale vždy záleží na tom, kdy je zasadíte. Letní plodiny začnou nést ovoce asi dva měsíce po zasazení.

Související příspěvky: