Jak pěstovat cukety?

Obsah

Jak pěstovat cukety?

Jak pěstovat cukety?

Pěstování cuket: výsev a výsadba, hnojení a ochrana 1 Výsev semen a výsadba sazeniček. Cukety budou nejrychleji růst a nejlépe plodit na výhřevném, chráněném stanovišti. Na... 2 Zálivka, hnojení, mulčování. Když rostliny začnou nasazovat plody potřebují dostatek vláhy a výživy. Za suchého počasí... 3 Sklizeň. Cukety by se měly sklízet, když dorostou délky od 7 do 15 cm,... More ...

Které jsou jedovaté cukety?

Užívají se převážně jako tinktury nebo alkoholové výtažky. Kukurbitacin, který měl v těle otrávený německý zahrádkář, patří mezi triterpenové hořčiny. Jedna či dvě jedovaté cukety jej obsahují dost na to, aby látka podráždila sliznice trávicího ústrojí a způsobila nevolnost a průjem.

Jak se chránit před otravou cuketami?

Nepříjemná chuť totiž upozorňuje na přítomnost jedovatého kukurbitacinu, který způsobuje zažívací potíže, ale dokáže i zabíjet, jak ukázal případ z Německa. Přečtěte si více o tom, jak se před otravou chránit a jak správně sklízet cukety, což je pro prevenci klíčové. Už byly zaznamenány případy otravou cuketami.

Jak byly zaznamenány případy otravou cuketami?

Už byly zaznamenány případy otravou cuketami. Zdá se to jako nesmysl, ale může k tomu dojít, jak potvrzuje případ, který se stal v roce 2015 v Německu.

Související příspěvky: