Co byste měli dělat při pěstování plodů?

Obsah

Co byste měli dělat při pěstování plodů?

Co byste měli dělat při pěstování plodů?

Přestaňte při pěstování dělat tyhle chyby a radujte se už letos z velké úrody. Na zahradničení je krásných mnoho věcí – práce s voňavou zeminou a rostlinami, slunce opírající se do zad, pohled na kvetoucí záhony. Jedním z nejuspokojivějších pocitů však je sklizeň vlastnoručně vypěstovaných plodů.

Proč pěstovat rajčata?

Napadení mšicemi nebo molicemi nepředejdete, ale řadu chorob a postižení ovlivnit můžete – vznikají tím, že děláte při pěstování chyby. Chcete-li mít rajčata, která jakoby vypadla z prospektů supermarketů, musíte se vyhnout některým zlozvykům, které pravděpodobně při jejich pěstování děláte.

Jak předejdete rajčata?

Nejlépe jí předejdete tak, že nenecháte rajčata dotýkat se země. Pokud se větvičky rajčat ohnou pod tíhou plodů, podepřete je prkýnkem, kouskem dřeva (každý správný hospodář si schovává každý kousek dřeva, protože ví, že se bude hodit).

Jak přenesit herbicidu na rajčata?

Přenesení herbicidu na rajčata není příliš těžké, stačí použít stejný postřikovač nebo dát posekanou trávu jako mulč ke kořenům rajčat. V závislosti na závažnosti expozice se může na listech objevit řada příznaků – plody mohou být deformované či se vyvíjet nepravidelně.

Související příspěvky: