Jak vybrat správnou hmoždinku do sádrokartonu?

Obsah

Jak vybrat správnou hmoždinku do sádrokartonu?

Jak vybrat správnou hmoždinku do sádrokartonu?

Jak vybrat správnou hmoždinku do sádrokartonu? 1 Rozpěrná kovová hmoždinka do sádrokartonu: velká dosedací plocha (15Kg max. gar. zatížení). Hmoždinky s největším možným... 2 Sklopné hmoždinky: specialista na duté stropy (25Kg max. gar. zatížení). Naklápěcí hmoždinky se deskovým materiálem... 3 Hmoždinka PD: specialista pro střední zatížení (15Kg max. gar. zatížení). Díky... More ...

Co je sádrokarton?

Sádrokarton má spoustu výhod od rychlé a jednoduché montáže přes suchý proces výstavby až po dobrou opracovatelnost a variabilitu. Jde v podstatě o vrstvu štukové sádry, která je z obou stran opláštěná kartonem. K dostání jsou tři základní typy sádrokartonu:

Jak připravit sádrokarton na malování?

Obrazový háček s jedním očkem pro hřebík má nosnost až 5 kilogramů, háček se dvěma hřebíky maximálně 10 kilogramů a háček se třemi připravenými otvory pro zatlučení tří hřebíků unese až 15 kilogramů. O tom, jak připravit sádrokarton na malování, jsme psali zde.

Jak upevnit knihy do sádrokartonové stěny?

Upevnění větších či těžších předmětů do sádrokartonové stěny nebo podhledu je o něco složitější. Pro zavěšení kuchyňských skříněk nebo poliček na knihy musíte mít hmoždinky do sádrokartonu nebo speciální kotvy, které vydrží potřebné zatížení.

Související příspěvky: