Jak pěstovat meloun cukrového?

Obsah

Jak pěstovat meloun cukrového?

Jak pěstovat meloun cukrového?

Pěstování melounu cukrového 1 Výsev melounu. Semena melounu cukrového vyséváme brzy na jaře do truhlíků, nebo můžeme použít i květináče o průměru 6 až 9 cm, které následně umístíme do skleníku. 2 Ochrana před zimou. Jelikož je meloun tropickou rostlinou, bývá jeho růst při teplotách nižších než 10°C značně zpomalen. 3 Pěstování a péče. Při pěstování cukrového melounu je třeba věnovat dostatečnou pozornost správnému zaštipování. Rostlinám s pěti listy zaštípneme vegetační vrcholy a podpoříme tak růst bočních výhonů.

Kde pěstovat meloun?

U melounů rozlišujeme dva typy: cukrový a vodní. Oba mají téměř stejné nároky na pěstování, cukrový má v průměru o dvacet dní delší vegetační období. Venkovní pěstování si můžeme dovolit jen v nejteplejších oblastech země.

Jak začít pěstování melounu ve skleníku?

Pěstování melounu ve skleníku i v truhlíku 1 Příprava místa. Venkovní pěstování můžete zkusit jen v nejteplejších oblastech země. Ve středních a vyšších polohách... 2 Výsev. Standartně se doporučuje začít s výsevem v dubnu. Semínka melounu vložte do kelímků nebo sadbových květináčků... 3 Výsadba. Začátkem května začněte rostlinky pomalu otužovat, a po 15. květnu již vysazujte... More ...

Kde se pěstují melouny?

Ve středních a vyšších polohách vypěstujeme melouny pouze ve skleníku. Na jihu Moravy se pěstování této sladké zeleniny v posledních letech poměrně rozšířilo, jeho technologii se však zahrádkáři věnují málo a úroda ještě nebývá veliká. Melouny milují teplo, dostatek vláhy a půdu bohatou na živiny.

Související příspěvky: