Kde pěstovat lilie?

Obsah

Kde pěstovat lilie?

Kde pěstovat lilie?

Pěstujeme lilie: kam, do čeho a kdy je vysadit, před čím chránit 1 Lilie v kompozici i jako solitéry. Liliemůžeme sázet na samostatné záhony nebo do různých skupinových výsadeb a mohutně... 2 Výsadba. Vysazovat nově zakoupené cibule lze ještě během září až začátkem října. Při pozdější výsadbě hrozí, že do zimy... 3 Zálivka, pletí, nemoci. More ...

Jak pěstovat hrnkové lilie?

Pořiďte si hybridy, dají se pěstovat i v květináčích. Stačí málo a hrnkovým liliím se u vás bude dařit. Liliím pěstovaným na balkoně nebo terase stačí slunné místo chráněné před větrem, vydatná zálivka a pravidelné přihnojování.

Jaké lilie se hodí pro pěstování v nádobách?

Jaké lilie se hodí pro pěstování v květináči? Pro pěstování v nádobě se nehodí lilie vykopané ze zahrádky, ty by vám příliš radosti neudělaly. Můžete si buď koupit již nakvetlé rostliny v květináčích, nebo cibule vyšlechtěné pro pěstování v nádobách.

Jak se pěstovat lilie venku?

Bez ohledu na zimu venku je vhodný čas na výsev semen lilie do truhlíků a na rychlení cibulí, mají-li vykvést na Velikonoce. Lilie se dají pěstovat i v květináči, zkuste to! Výběr a příprava stanoviště: Co je důležité?

Související příspěvky: