Jak pěstovat rajčata v pytlích?

Obsah

Jak pěstovat rajčata v pytlích?

Jak pěstovat rajčata v pytlích?

Pěstování rajčat v pytlích. Pěstování v plastových pytlích se osvědčuje tam, kde buď jinou možnost nemáme, nebo chceme u několika rostlin dosáhnout ranější sklizně. Vhodné jsou silné pytle (čiré i černé) a doporučuji vždy ustřihnout roh, aby mohla odtékat přebytečná voda.

Proč pěstovat rajčata?

Napadení mšicemi nebo molicemi nepředejdete, ale řadu chorob a postižení ovlivnit můžete – vznikají tím, že děláte při pěstování chyby. Chcete-li mít rajčata, která jakoby vypadla z prospektů supermarketů, musíte se vyhnout některým zlozvykům, které pravděpodobně při jejich pěstování děláte.

Jak velká je nádoba pro pěstování rajčat?

Velká nádoba o rozměrech 50 x 50 cm je vhodná například pro pěstování dvou rajčat, menší s rozměry např. 35 x 35 cm postačí zase kupříkladu na jednu papriku (na rajče je třeba o něco větší).

Jak pěstovat rajčata na zahradě?

2 Jak pěstovat rajčata na zahradě 1 Před zasazením je nutné sazenice ostříhat. Rajčatům ostřiháme všechny listy, s výjimkou vršku, který bude čouhat ze země ven. ... 2 Zálivka, vylamování a hnojení rajčat. Rajčata pravidelně zaléváme a také vylamujeme postranní výhony, které rostou nad každým listem. ... 3 Mulčování, sklizeň rajčat. Rajčata sklízíme postupně. Pokud chceme zavařovat, necháme rajčata na keřích co nejdéle. ...

Související příspěvky: