Jak opravit poškozené ložisko?

Obsah

Jak opravit poškozené ložisko?

Jak opravit poškozené ložisko?

Poškozené ložisko bude vydávat výše zmíněný zvuk. Důležitá je také kontrola vůle, která se provádí zachycením kola nahoře a dole a následným cyklickým otáčením s ním. Směr pohybu kolem je klíčový, pokud se někteří opírají o kolo zprava doleva, pak kontrolují úplně jiné součástky. Ložiska mohou být poškozena také nesprávnou montáží.

Jaké jsou typy ložisek kol?

V případě ložisek kol rozlišujeme tři hlavní druhy. Prvním z nich je nejstarší ložisko valivé, které se skládá ze soustavy dvou kuličkových nebo kuželíkových ložisek uzavřených v jednom plášti. Uvnitř ložiska se nachází mazivo a výrobce udává jeho vstupní zatížení.

Proč je poškozené ložisko poškozené?

Poškozené ložisko bude během jízdy hlučet a tento zvuk připomíná narůstající šum nebo šoupání. Podstatné je, aby byl automobil testován při různém zatížení nejen na rovné cestě, ale také v zatáčkách. Statická metoda zase spočívá ve zvednutí automobilu na zvedáku a energickém točení kolem, o kterém si myslíme, že je poškozené.

První příznaky opotřebovaného ložiska náboje kola?

První příznaky opotřebovaného ložiska náboje kola jsou skřípání, klepání, rachocení a jiné neobvyklé zvuky, které slyšíte z oblasti kola. Tyto zvuky se stupňují nebo zmizí při jízdě přes zatáčku. Například hluk při zatáčení do pravé strany indikuje problém součástky na levém kole.

Související příspěvky: