Jak se malovat akrylovými barvami?

Obsah

Jak se malovat akrylovými barvami?

Jak se malovat akrylovými barvami?

Akrylovými barvami můžete malovat na silnější papír, ale i na plátno, dřevěné desky, lepenky potažené plátnem atp. Většina prodávaných pláten či lepenek už bývá upravena pro malbu akrylem. Před koupí podkladu si promyslete, co a jakým způsobem chcete malovat a jak toho dosáhnete. Obecně se doporučuje nepoužívat příliš hladké povrchy.

Jaké barvy můžete použít na malbu akrylem?

Na trhu najdete také barvy s různými efekty, jako jsou např. barvy duhové, světélkující nebo lesklé. Akrylovými barvami můžete malovat na silnější papír, ale i na plátno, dřevěné desky, lepenky potažené plátnem atp. Většina prodávaných pláten či lepenek už bývá upravena pro malbu akrylem.

Co je technika akrylové barvy?

Technika 1 „Akvarelová technika“. Po zaschnutí jsou akrylové barvy stálé a vodou nerozpustitelné, takže je můžeme přemalovat... 2 „Olejová technika“. Akrylové barvy používáme v husté formě. Podobně jako olejové jsou akrylové barvy v takto hutné formě... 3 Tipy pro práci s akrylovými barvami. Protože akrylové barvy schnou velmi rychle, vymačkejte si z tuby vždy jen takové... More ...

Související příspěvky: