Proč jsou TPMS úsporné?

Obsah

Proč jsou TPMS úsporné?

Proč jsou TPMS úsporné?

Nepřímé systémy TPMS jsou sice na jedné straně úsporné, protože využívají senzory rychlosti otáčení kol integrované se systémem ABS/ESP, na druhé straně mají jistá omezení: V případě obnovení tlaku je nutné stisknout tlačítka (která nejsou vždy viditelná, např.

Co je TPMS?

TPMS (Tire Pressure Monitoring System) je anglická zkratka označující systém sledování tlaku v pneumatikách. Upozorňuje řidiče na špatně nahuštěné obutí, popř. na defekt pláště. Čidla v kole monitorují tlak v plášti a vysílají signál do centrální řídící jednotky.

Jak funguje senzor TPMS?

Ten komunikuje radiovými vlnami s řídící jednotkou v automobilu. Senzor TPMS měří a zasílá informace o tlaku, teplotě v pneu a stavu baterie senzoru, která zásobuje senzor. V případě problémů (poklesu tlaku v pneumatice) centrální jednotka v automobilu upozorní řidiče.

Jak nastavit čip TPM?

Ale je-li to potřeba, můžete to provést pomocí modulu snap-in Správa čipu TPM. Pokud čip TPM byl inicializován, ale nebyl nikdy používán, nebo pokud jste čip vypnuli a chcete chcete jej začít znovu používat, měl byste jej zapnout. Otevřete modul snap-in Správa čipu TPM (tpmadmin.msc). V podokně Akce klikněte na možnost Zapnout modul TPM.

Související příspěvky: