Jak odstranit barvu na sklo?

Obsah

Jak odstranit barvu na sklo?

Jak odstranit barvu na sklo?

Barvy na sklo mají tenkou plastovou špičku, kterou barva vytéká. Před použitím lahvičku s barvou protřepejte. Zvolený motiv si nakreslete konturou na sklo nebo fólii a po zaschnutí obrysu můžete začít vybarvovat. Malujte nejlépe na vodorovné ploše, aby Vám barva náhodou nestekla a nanášejte ji v dostatečném množství, nejlépe od středu.

Jak nanést barvu na sklo?

Pokud chcete na sklo dostat netradiční strukturované vzory, zkuste nanést barvu drobnou houbičkou. Houbička na skle vytvoří originální otisky. Když se vám kresba nepovede či konturu přetáhnete, nezoufejte! Barvu lze snadno smýt obyčejnou vodou. Menší plochy otřete hadříkem, u větších pomůže ponoření do vody.

Jak vzniklo malování na sklo?

Malování na sklo vzniklo svého času jako způsob dekorace skla, který byl mnohem dostupnější než drahé vitráže.Techniku si oblíbili profesionální výtvarníci i ti, kdo berou štětce do ruky příležitostně. Povedené motivy ozdobí drobnosti v pokoji, ale mile se na člověka usmějí i z poličky ve spíži.

Můžete si zakoupit odstíny k barvám?

Pak si k barvám můžete zakoupit také speciální přísady (média), které dokáží měnit strukturu a charakter barvy. Odstíny tak mohou být jemnější s duhovými odlesky či se zamrzlým nebo perleťovým efektem.

Související příspěvky: