Jak rostou sukulenty v nádobách?

Obsah

Jak rostou sukulenty v nádobách?

Jak rostou sukulenty v nádobách?

Sukulenty v nich rostou spokojeně, a vizuálně působí ještě o poznání lépe než v plastových či keramických nádobách. Kameny osazujeme každý rok úplně jinými rostlinami, a při pohledu na ně lituji, že jsme si jich tehdy neponechali více.

Jak pěstovat sukulenty?

Za dobu pěstování sukulentů už jsme nejrůznějších květináčků, misek, žardinek či kontejnerů vyzkoušeli nepřeberné množství, a to jak z hlediska materiálu, tak i tvaru a hloubky nádob. Pro sázení našich rostlin používáme ponejvíce kulaté plastové květináče. Jsou lehké, praktické a levné.

Jak zalévat sukulenty?

Ideální zalévání sukulentů neexistuje. Nelze paušálně stanovit jak často zalévat a kolik vody jim vlastně dát. Vše závisí na mnoha nejrůznějších faktorech a okolnostech, jakými jsou především množství světla, teplota v místě pěstování, ale také třeba velikost rostlin a nádob, v nichž jsou zasazeny.

Jaké nádoby mají sukulentní rostliny výhody?

Takhle také dnešní téma myšleno není. Je spíše o tom jaké mají ty které nádoby výhody či nevýhody pro sukulentní rostliny. Za dobu pěstování sukulentů už jsme nejrůznějších květináčků, misek, žardinek či kontejnerů vyzkoušeli nepřeberné množství, a to jak z hlediska materiálu, tak i tvaru a hloubky nádob.

Související příspěvky: