Jak sázet stromy na jaře?

Obsah

Jak sázet stromy na jaře?

Jak sázet stromy na jaře?

Zahradníci doporučují sázet stromy na podzim či na jaře. Prakticky kdykoli mezi říjnem a březnem, pokud nemrzne. V chladnějším počasí stromy lépe zakoření a není tak velké riziko, že uschnou. Víme, reklamy jsou otravné.

Kde sázet stromy?

Z hlediska počasí máte právě teď dobrou příležitost pustit se do sázení stromů. Zahradníci doporučují sázet stromy na podzim či na jaře. Prakticky kdykoli mezi říjnem a březnem, pokud nemrzne. V chladnějším počasí stromy lépe zakoření a není tak velké riziko, že uschnou.

Jak zasadit strom?

Zasadit strom není jen položit ho do vykopané jámy a zahrnout hlínou. Pokud chceme, aby se strom ujal a zdárně prospíval, musíme při jeho sázení dodržet určitá pravidla. Vždy je třeba zohlednit konkrétní druh, který jste si vybrali.

Kdy sázet stromy na podzim?

Zahradníci doporučují sázet stromy na podzim či na jaře. Prakticky kdykoli mezi říjnem a březnem, pokud nemrzne. V chladnějším počasí stromy lépe zakoření a není tak velké riziko, že uschnou. Víme, reklamy jsou otravné. A respektujeme, že je máte vypnuté :-) Budeme rádi, když nás podpoříte jinak.

Související příspěvky: