Jaké jsou povolené rychlosti v obci?

Obsah

Jaké jsou povolené rychlosti v obci?

Jaké jsou povolené rychlosti v obci?

Stručné informace najdete v tomto článku. Pokud máte dotazy neváhejte se obrátit do diskuse pod článkem a rád je zodpovím. Děkuji. Aktuálně platné maximální povolené rychlosti. V České republice platí, že: nejvyšší povolená rychlost v obci – 50 km/h; nejvyšší povolená rychlost mimo obec – 90 km/h

Kdy začnete překročení rychlosti 40 km/h?

S nejvyšší sazbou počítejte při překročení povolené maximální rychlosti o 40 km/h, resp. 50 km/h mimo obec. Tento přestupek vás bude stát odebrání řidičského průkazu na 6 až 12 měsíců a k tomu vám bude připočítáno 5 trestných bodů.

Jaká je maximální povolená rychlost na dálnici?

nejvyšší povolená rychlost na dálnici – 130 km/h. Pokud rychlostní dálnice či dálnice vede skrz obec je v obou případech maximální povolená rychlost snížena na 80 km/h. Ve všech případech platí, že uvedené limity jsou podřízeny aktuálnímu značení pomocí značek.

Jaká je pokuta za překročení rychlosti?

Pokuta za rychlost. Snad každý z nás někdy překročil alespoň trochu rychlost. Za malé překročení rychlosti nám nehrozí žádný trestný bod. Často se řeší domluvou. Na místě můžeme být pokutováni do 1000, ve správním řízení nám pak může být uložena pokuta mezi 1500 do 2500 Kč. Záleží na tom, na jak přísné policisty narazíte.

Související příspěvky: