Jak jablka působí na zdraví srdce?

Obsah

Jak jablka působí na zdraví srdce?

Jak jablka působí na zdraví srdce?

Shrnutí: Jablka kladně působí na zdraví srdce, a to hned několika způsoby. Jednak obsahují velké množství ve vodě rozpustné vlákniny, která snižuje cholesterol. Navíc obsahují také polyfenoly, které snižují krevní tlak i riziko vzniku cévní mozkové příhody.

Proč jsou jablka zdravá?

Jablka patří mezi nejoblíbenější ovoce a je tak správně. Jsou totiž velmi zdravá a jejich léčivé účinky byly potvrzeny mnoha vědeckými studiemi. V tomto článku se podíváme na 10 kladných účinků jablek na vaše zdraví. Co si z článku odnést?

Jaké jsou účinky jablek?

Jablka regulují trávení, bojují proti infekcím, mají detoxikační a regenerační účinky, posilují imunitu, povzbuzují náladu, zvyšují vitalitu, a dokonce i omlazují. Pokud jsou jablka kvalitní, měli bychom je jíst neloupaná (ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz. Zdravotní a dietetický přínos jablek je výrazný.

Proč jsou jablka sytější než plátky jablek?

Jablka obsahují velké množství vlákniny a vody, což jsou dvě látky, které přispívají ke zmírnění hladu a zvyšují pocit sytosti. Účastníci jedné studie, kteří před jídlem konzumovali plátky jablek, se cítili sytější než ti, kteří pili jablečný džus, šťávu z jablek nebo nejedli jablka vůbec.

Související příspěvky: