Co jsou brusinky zdraví prospěšné?

Obsah

Co jsou brusinky zdraví prospěšné?

Co jsou brusinky zdraví prospěšné?

Shrnutí: Brusinky jsou bohatým zdrojem antioxidantů, jako jsou mangan, vitamín C či vitamín E a obsahují také zdraví prospěšné rostlinné látky, jako jsou antokyany nebo quercetin.

Co jsou brusinky a brusinkový extrakt?

Laboratorní studie a studie na zvířatech naznačují, že brusinky a brusinkový extrakt mohou pomáhat při regulaci hladiny glukózy v krvi (glykémie), díky tomu že obsahují hodně polyfenolů a vlákniny ( 22 , 23 , 24 , 25 ). Předběžné studie provedené na lidech (humánní studie) tato zjištění potvrzují.

Proč jsou brusinky superpotraviny?

Brusinky řada odborníků na zdravou výživu považuje za superpotraviny, díky jejich skvělému nutričnímu profilu a zdravotním účinkům. Například pomáhají při hubnutí a prospívají i našemu srdci ( 1 ).

10 nejzdravějších semen na Zemi?

10 + 1 nejzdravějších semen na Zemi 1 Chia semínka. Semínka chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské (Salvia hispanica), která roste v některých zemích Jižní a Střední Ameriky. 2 Konopná semínka. Stěží se může nějaká rostlinná potravina světa měřit s výživnou hodnotou semena konopí. Ze všech rostlin má konopí nejvyšší obsah esenciálních mastných kyselin. 3 Lněná semínka. Takovéhle označení si len vysloužil proto, protože v dávných časech měl vícero použití: sloužil jako potrava, na výrobu plátna i jako výborný lék.

Související příspěvky: