Jaké je Elektrické zapojení telefonního přístroje?

Obsah

Jaké je Elektrické zapojení telefonního přístroje?

Jaké je Elektrické zapojení telefonního přístroje?

Elektrické zapojení telefonního přístroje je tvořeno schematickým propojením používaných schematických značek v elektrotechnické normě pro příslušné konstrukční prvky. Zapojení vychází z klidového stavu zařízení – telefonního přístroje.

Co jsou telefonní přístroje?

Telefonní přístroje jsou koncová telekomunikační zařízení, která slouží účastníkovi ovládat přes rozhraní a jeho účastnickou přístupovou síť vlastní systémy telefonního spojení (telefonní ústředny), s cílem využít požadovanou službu. Takovou základní službou je telefonní spojení a hovor s jiným ...

Kdy byl telefonní přístroj patentován?

Telefonní přístroj byl patentován vynálezcem Alexandrem Grahamem Bellem v roce 1876 jako zařízení k přenosu lidské řeči elektrickou cestou. Vynálezce tak založil odvětví telekomunikací, kde vlastní telefonní přístroj je stále jedním ze základních a nejpoužívanějších telekomunikačních zařízení.

Jaké jsou telefonní přístroje analogické?

Vlastní telefonní přístroje analogicky rozlišujeme na telefonní přístroje domácí, MB, ÚB a AUT. V dnešní době spojovací systém ÚB, a tím telefonní přístroje ÚB nepoužívá. Telefonní přístroj typu MB se dnes již používá jen v neveřejných sítích.

Související příspěvky: